CONCLUSIONS
Conclusions Quantitativa
Comparació entre dissolucions problema i blanc:
Els blancs serveixen per a eliminar el soroll de fons i interferències que es puguin causar en l'espectrofotometria.
Graus en la resposta:
Sí que té graus en la resposta, obtenim un grau major en la dissolució de clara d'ou, seguit per la concentració de proteïnes de la llet d'ovella i per acabar de la llet de soja amb l'absortivitat més baixa.
Això es representa en les absorbàncies obtengudes a les quals se'ls hi ha de desfer el factor de dilució a l'hora que s'aplica el factor de la recta de calibratge per a tal de descobrir les concentracions de proteïnes reals.
Dificultats:
El primer assaig va sortir malament, per això es va haver de repetir i hi va haver dificultats per a la preparació de mostres i patrons
Reaccions que es produeixen en cada cas:
El colorant Bradford reacciona amb la proteïna que adquireix una coloració que podem detectar en l'espectrofotòmetre d'absorció, com més coloració més proteïna i més absortivitat.
Conclusions Qualitativa
Comparació entre dissolucions problema i blanc:
El blanc no presenta resultats a diferència de les mostres cosa que ens indica que els resultats no han estat causats per una substància que hàgem afegit a la mostra.
Graus en la resposta:
Sí que té graus en la resposta, ja que com es pot observar la clara d'ou dona uns resultats de proteïna majors a les de llets animals, i aquestes a la vegada majors a les de la llet de soja.
Dificultats:
La col·locació de la llet de vaca dificulta la lectura per identificar la coloració del reactiu.
Reaccions que es produeixen en cada cas:
- Prova del biuret: Permet detectar els aminoàcids, ja que el coure s'enganya a aquests per enllaç d'hidrogen donant una coloració lilosa.
- Prova de les Xantoproteïca: Permet detectar els aminoàcids aromàtics que acostumen a presentar les proteïnes. Aquesta prova és feta afegint àcid nítric concentrat a la substància que es vol analitzar i escalfant la mescla. Si hi ha anells aromàtics, la mostra la mescla es torna groga. Després d'afegir una base química, com per exemple amoníac líquid, el color es torna taronja. Aquests canvis de color són deguts als anells aromàtics nitrats de les proteïnes.
- Desnaturalització propietat que presenten les proteïnes de perdre la forma i per tant canviar les propietats a causa d'àcid o una diferència de Temperatura.
Aplicacions:
Permet, la detecció de proteïnes en substancies, i tot i que no ens permet quantificar-les, si ens permet comparar per a saber quin en té més i quin menys.
WEB-GRAFIA
https://ca.wikipedia.org/wiki/Reacci%C3%B3_xantoprote%C3%AFca
http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10006836A.pdf
PANREAC