Expressió
dels resultats
Centrífuga
|
Filtres
llis
|
Filtres de
plecs
|
|
Temps
|
12 minuts
|
Sense acabar.
|
Sense acabar.
|
Caracteristíques
|
El moviment
giratori (gravetat comprimeix i condensa millor) → les
protenïnes desnaturilitzades i resta queden en suspenció.
|
Superficie
llisa → els sòlids retenen → recollir-lo amb facilitat.
|
Plegs → té
més superfície de contacta → permet una filtració més
ràpida.
|
Problemes
|
Falta de
revolucions, no de temps.
|
Acumulació
de sòlids → saturació amb fàcilitat.
|
És satura.
|
Resultats
|
Proteïnes de
la llet (semi-desnaturalitzades) → són transparents, amb
grumolls i resta sedimentat.
|
El serum
satura el filtre que no permet que segueixi filtran-se
|
El serum
satura el filtre que no permet que segueixi filtran-se
|
Conclusió
Aquest assaig ens demostra que
avui en dia és molt difícil que la llet es talli perquè se'ls hi
fa uns tractaments molt agressius, això ens complica a l'hora de
separar les proteïnes de la llet, que té més consistència, amb
els filtres. Per tant per tallar-la s'utilitza un àcid, el vinagre,
que aquesta mescla provoca una olor de “maton amb mel”.
L'objectiu que tenim és
aconseguir una solució nítida, a partir de tres mètodes de
separació mecànica:
- El filtra de superfície llisa, és un procés molt lent que és adequat quan es pretén recuperar el sòlid.
- El filtra de plecs, és un procés molt lent que és adequat quan es pretén recuperar la solució liquida, perquè disposa de més superfície i per tant permet una filtració més rapida que la llisa.
- La centrifugació és un procés ràpid que separa les proteïnes de la resta desnaturalitzant-les, permeten agafar el 100% de la mostra.
A partir d'aquests resultats es
pot deduir que el millor mètode és la centrifugació per poder
sedimentar el sèrum.