dimecres, 23 de desembre del 2015

Separació de proteïnes per centrifugació

Expressió dels resultats

Centrífuga
Filtres llis
Filtres de plecs
Temps
12 minuts
Sense acabar.
Sense acabar.
Caracteristíques
El moviment giratori (gravetat comprimeix i condensa millor) → les protenïnes desnaturilitzades i resta queden en suspenció.
Superficie llisa → els sòlids retenen → recollir-lo amb facilitat.
Plegs → té més superfície de contacta → permet una filtració més ràpida.
Problemes
Falta de revolucions, no de temps.
Acumulació de sòlids → saturació amb fàcilitat.
És satura.
Resultats
Proteïnes de la llet (semi-desnaturalitzades) → són transparents, amb grumolls i resta sedimentat.
El serum satura el filtre que no permet que segueixi filtran-se
El serum satura el filtre que no permet que segueixi filtran-se

Conclusió
Aquest assaig ens demostra que avui en dia és molt difícil que la llet es talli perquè se'ls hi fa uns tractaments molt agressius, això ens complica a l'hora de separar les proteïnes de la llet, que té més consistència, amb els filtres. Per tant per tallar-la s'utilitza un àcid, el vinagre, que aquesta mescla provoca una olor de “maton amb mel”.
L'objectiu que tenim és aconseguir una solució nítida, a partir de tres mètodes de separació mecànica:
  • El filtra de superfície llisa, és un procés molt lent que és adequat quan es pretén recuperar el sòlid.
  • El filtra de plecs, és un procés molt lent que és adequat quan es pretén recuperar la solució liquida, perquè disposa de més superfície i per tant permet una filtració més rapida que la llisa.
  • La centrifugació és un procés ràpid que separa les proteïnes de la resta desnaturalitzant-les, permeten agafar el 100% de la mostra.
A partir d'aquests resultats es pot deduir que el millor mètode és la centrifugació per poder sedimentar el sèrum.